17 cociñeiros coa estrela ‘Michelin’, no Fórum Gastronómico de Santiago

Esta edición reducirá o seu financiamento nun 30 por cento e contará cun día menos con respecto á anterior.

O Fórum Gastronómico Santiago 2012 reunirá entre este domingo, día 26, e o 28 de febreiro en Compostela a un total de 17 cociñeiros galardoados coa estrela ‘Michelín’, un dos recoñecementos de maior prestixio no mundo da hostalaría.

En concreto, unha das figuras de maior peso que participará nesta edición, que terá lugar no Pazo de Congresos e Exposicións de Galicia, será Joan Roca, do restaurante ‘O Celler de Can Roca’, que foi galardoado xa con tres estrelas ‘Michelín’.

Xunto a el, tomarán parte do evento cociñeiros de ámbito galego, estatal e tamén internacional. Este é o caso de Jean-François Piege, do dous veces galardoado ‘Thoumieux’ de París; ou de Nuno Mendes, de ‘O Viaxante’ de Londres, que conta cunha estrela.

Do ámbito galego, que concentra a maior parte da representación, participarán cociñeiros como Pepe Solla, do restaurante ‘Solla’ de San Salvador de Poio; Alberto González, do Silabarium de Tui; Javier Olleros, do ‘Culler de Pau’ de O Grove; e Xosé Cannas, do ‘Pepe Vieira’ de Sanxenxo.

A nivel estatal, ademais de Joan Roca, estarán presentes outras figuras no seu día galardoados coa estrela Michelín como Rodrigo de la Calle, Ángel León, Paco Morais ou Josean Martínez Alija. Todos eles formarán parte dos máis de 27 cociñeiros que se darán cita en Santiago para participar no Fórum.

MENOS FINANCIAMENTO

O financiamento para a presente edición do Fórum Gastronómico reduciuse nun 30 por cento con respecto a anos anteriores, aínda que a organización decidiu “non a sacrificar” a calidade do Fórum, aínda que si reducir un día de actividades.

En total, participarán nesta cita máis de 200 empresas, das cales o 70 por cento serán galegas, un 25 por cento españolas e un 5 por cento internacionais.

A primeira xornada da mostra, o domingo, terá unha maior orientación ao “público xeral”, cunha entrada de 5 euros que permitirá, unha vez dentro, asistir gratuitamente nas sesións do Auditorio. O luns e martes, cunha orientación profesional, o prezo de entrada de acceso será de 15 euros.

O prezo para asistir aos talleres e aulas activas, ás que poderán asistir aquelas persoas que busquen “perfeccionar” e “afondar” a súa formación gastronómica, será, o domingo, de 3 euros para os talleres e de 10 euros a aula activa. O luns e o martes os talleres pasarán a custar 20 euros mentres que as aulas activas custarán 50 e 25 euros, respectivamente.

Dentro do Fórum Gastronómico Galicia 2012 terá un “importante papel” o chamado Fórum Vino, que reunirá expertos e afeccionados do sector vitivinícola, e o Fórum Doce, que se centrará no mundo de pastelaría e a repostaría.

Es necesarios estar conectado para escribir un comentario Conectar