O certáme Salimat Abanca 2015 abre este xoves

Salimat_Abanca_Silleda
O 19º Salón de Alimentación do Atlántico, SALIMAT ABANCA 2015, o cal se celebrará do 11 ao 14 de xuño de forma paralela á 38ª edición da feira ABANCA SEMANA VERDE DE GALICIA, contará no seu programa con 40 actividades distintas para profesionais do sector e para público xeral.

Destacarán na vertente máis técnica os Encontros Internacionais e Nacionais de Compradores, que permitirán aos expositores do certame presentar os seus produtos a 28 importadores, distribuidores e restauradores de 14 países, o que supón o dobre de compradores e de países de procedencia respecto á edición de 2014.

Por outra banda, a feira contará co espazo Alinova, o cal mostrará a todos os visitantes 40 innovacións alimentarias de gran orixinalidade, e a aula de catas da Consellería do Medio Rural e do Mar, na cal se levarán a cabo 15 sesións protagonizadas por numerosos produtos galegos con Denominación de Orixe. Engadiranse un gran número de degustacións, algunhas para público xeral e outras para profesionais, como a de polbo de lonxa con aceite galego, de carne de raza rubia galega, de café co recoñecido barista Óscar de Toro, de embutido tradicional galego,de porco celta e de menús degustación con 17 tapas distintas das razas bovinas en perigo de extinción, da Galiña de Mos e a cabra e ovella galegas no restaurante Tapirazas, de man do cociñero Antonio Díaz do restaurante Andarubel-Fragas do Eume.

Sumaranse talleres e actividades educativas, como o “O sabor da aventura está no mar”, un programa da Consellería do Medio Rural e do Mar para facilitar o coñecemento e fomentar o consumo de produtos do mar de Galicia entre os nenos e nenas da comunidade. E tamén exhibicións como unha demostración de esculpido de xamón en vivo por parte dun mestre xamoneiro.

O programa contará ademais con xornadas técnicas, como a do Consello Galego de Cooperativas titulada “Cooperativas abrindo mercado” ou a organizada por Asoporcel sobre “Sistemas de cebo do porco celta”, e tamén con reunións sectoriais, como a da asociación de produtores de olivas e aceite de oliva de Galicia e a de socios de Coopera+, ou asembleas como a ordinaria e extraordinaria de Asoporcel.

A estas propostas sumaranse moitas outras realizadas polos propios expositores nos stands, as cales non se inclúen no programa oficial pero forman parte dunha completa programación de actividades para os visitantes.

Es necesarios estar conectado para escribir un comentario Conectar