A Coruña acolle «Galicia Calidade en ruta»

Camion Galicia Calidade

O Paseo do Parrote, en A Coruña, acolle a campaña ‘Galicia Calidade en ruta’, unha iniciativa que busca facer promoción de a «excelencia» de produtos galegos, segundo expuxo o director xerente de Galicia Calidade, Alfonso Cabaleiro.

No camión que durante este sábado está no Paseo do Parrote, tivo lugar a presentación desta campaña, que conclúe en A Coruña tras percorrer as sete cidades galegas con demostracións, talleres e ‘showcookings’.

Á presentación, asistiron o director xerente de Galicia Calidade, Alfonso Cabaleiro; o concelleiro de Medio do Concello de A Coruña, Enrique Salvador; a delegada territorial da Xunta en A Coruña, Belén do Campo e a chef Marián Rodríguez.

A campaña remata esta fin de semana despois de visitar outras localidades galegas como Santiago, Ourense, Pontevedra, Lugo, Cambados, Vigo e Ferrol. A mesma consistiu nun conxunto de accións para a degustación dos produtos certificados.

«BOCADOS» DE GALICIA

Na presentación, Alfonso Cabaleiro explicou que a campaña incluirá en A Coruña «catro accións», entre elas a denominada ‘Esencial’, unha degustación de «bocados Galicia Calidade», elaborados pola chef Marián Rodríguez, profesora de talleres prácticos na Escola Superior de Hostalaría de Galicia e da Afundación de Abanca.

A segunda, denominado ‘De viños Galicia Calidade’, consiste nunha maridaxe dos viños amparados por este selo con outros produtos como os xamóns, embutidos ou queixos, dirixido polo sumiller Luis Paadín.

O sábado, ás 11,00 horas, celebrarase o ‘Almorzo Galicia Calidade’, un taller no que se mostrará «a combinación perfecta de froitas, leite, café e outros produtos para comezar o día cunha dieta equilibrada, dirixida polo barista Augusto Morales.

Pola tarde, celebrarase o showcooking ‘A lata Galicia Calidade’, dirixido polo chef Iván Méndez, unha degustación de tapas elaboradas con conservas amparadas por este selo.

PROMOCIÓN INTERNACIONAL

Alfonso Cabaleiro remarcou que Galicia Calidade serve de «amparo para todo o produto galego» e sinalou que será tamén en 2015 -ano no que cumprirá 20 anos- un dos eixes da promoción destes produtos certificados a nivel internacional e tamén nacional.

Por outra banda, aludiu á intención da Consellería de Economía de «aglutinar» nesta marca «outros sectores». En concreto, apuntou que a principios de xaneiro se asinará un convenio co Clúster de Turismo «para que o mundo da hostalaría traballe con este selo».

Mentres, Marián Rodríguez remarcou que o obxectivo da aula de cociña de Galicia Calidade é «que a xente non esqueza os sabores tradicionais da cociña das nosas avoas, pero dándolle unha volta de rosca sen esquecer os nosos sabores», dixo.

Tamén a delegada territorial da Xunta en A Coruña, Belén do Campo e o concelleiro Enrique Salvador remarcaron o «espírito » desta iniciativa. «20 anos traballando ao paraugas da calidade», resumiu a delegada autonómica.

PROMOCIÓN DOS VIÑOS

Mentres, o sumiller Luis Paadín explicou que esta tarde, a partir das 19,00 horas, se ofrecerá ás persoas que se acheguen ao Parrote «unha explicación de por que os viños galegos son diferentes», apuntou en relación á xeografía, a climatoloxía e os tipos de uva.

Destes, dixo que ata agora Galicia non soubo «vender ben» os seus viños. «As Súas frescuras son únicas», remarcou ao defender, xunto ao seu sabor, outros aspectos. En canto aos viños que se darán a coñecer, explicou que haberá tres brancos -de Rías Baixas, Valdeorras e Ribeiro- e dous tintos, de Monterrei e Ribeira Sacra.

A campaña ‘Galicia Calidade en ruta’ enmárcase na estratexia de reforzo de Galicia Calidade, que cumprirá 20 anos en 2015, unha marca que conta con produtos certificados de 51 empresas diferentes.

Es necesarios estar conectado para escribir un comentario Conectar