64 stands na Feira do Butelo de A Fonsagrada

A XV edición da Feira do Butelo –botillo– da Fonsagrada (Lugo) inaugúrase este sábado ás 10.00 horas coa instalación de 64 stands de produtos gastronómicos galegos e un orzamento de 20.000 euros dotado polo concello.

O alcalde da Fonsagrada, o socialista Argelio Fernández, presentou este venres o evento e desvelou que o segredo do botillo fonsagradino é «que se fai dentro do estómago do porco, con costelas condimentadas, peles, ajo, pimentón e sal».

A entrada da carpa estará custodiada por seis postos de produtos de porco producidos na Fonsagrada.

A respecto da importancia da ganadería de porco neste municipio da montaña luguesa, Fernández reivindicou que unha parte das 33.000 hectáreas de chan forestal poidan recibir «carga ganadera equilibrada para aproveitar e facer complemento».

«Formamos parte da Reserva da Biosfera, polo que a conservación do medio ambiente é fundamental», indicou o regidor tras defender unha ganadería non daniña contra o medio ambiente.

 

Es necesarios estar conectado para escribir un comentario Conectar